Rządna gospodyni we względzie kuchni i śpiżarni : dzieło dla początkuiących gospodyń i dwornic miasteczkowych i wieyskich. T. 2, Zawieraiący naukę o pieczeniu chleba [...]
Wiejska gospodynia czyli skazowka doreczna : dla osób trudniących się wewnętrznem urządzeniem domu : o przyrządzaniu stołu, ze smacznych i oszczędnych potraw...
Kucharka litewska : zawierająca przepisy gruntowne i jasne, własnem doświadczeniem sprawdzone, sporządzania smacznych, wykwintnych, tanich i prostych rozmaitych rodzajów potraw tak mięsnych jako i postnych, oraz ciast, legumin, lodów, kremów, galaret, konfitur i innych dess
Nauka utrzymywania porządnie domu i zaopatrzenia go we wszystkie przyprawy, zapasy kuchenne, apteczkowe i gospodarskie, tudzież hodowania i utrzymywania bydła, ptastwa i innych żywiołów, według sposobów wypróbowanych i najdoświadczeńszych, a razem najtańszych i
Doskonała kuchnia
365 obiadów
Jedyne praktyczne przepisy wszelkich zapasów spiżarnianych oraz pieczenia ciast
Skrzętna godpodyni czyli Tom drugi kucharki oszczędnej zawierający niemało przepisów nigdy jeszcze drukiem nieogłaszanych
Poradnik dla gospodyń czyli Nauka o ptastwie domowém i oswojoném
Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska zawierająca 1032 przepisy gospodarskie, z uwzględnieniem kuchni jarskiej
Kuchnia polska : niezbędny podręcznik dla kucharzy, gospodyń wiejskich i miejskich oraz poradnik w wielu gałęziach gospodarstwa domowego [...].
Kuchnia koszerna : podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby i przepisy gotowania i pieczenia razem z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego żydowskiego gospodarstwa
Cukiernictwo i sztuka pieczenia czyli jak można bez uczenia się cukiernictwa, wszystkie tu dokładnie podane i opisane rzeczy robić : jako to: przyrządzenie makaronów, ciast cukrowych, cukru w laskach, karmelków eseng pastów, rozmaitej dage i tragantowych rzeczy, i t. d. [...]
Najlepsze i na długoletniem doświadczeniu oparte przepisy robienia najdoskonalszych konfitur, konserw, kompotów i lodów
Praktyczne przepisy pieczenia ciast świątecznych a mianowicie bab, babek, placków, mazurków, piernikówi tortów oraz strucli, kilaczów, chleb, bułek, rogali i różnych przysmaków do kawy, herbaty i czekolady
Nowy kucharz doskonały : czyli zasady i technika racjonalnej współczesnej kuchni i 608 przepisów oraz dietetyczne i kulinarne wskazówki dla gospodarstw o ograniczonych środkach dla osób, pragnących zeszczupleć dla cierpiących
Wielkopolski kucharz : 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia jako to : przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin oraz sekreta gospodarskie etc.
Jak przerabiać owoce bez cukru
Sześćdziesiąt potraw z kapusty
Miodosytnictwo czyli Sztuka przerabiania miodu i owoców na napoje
Gastronomische Bilder : Speisen und Geitränke, der Speisen und Getränke, der Tischsitten und Tafelfreuden verschiedener Völker und Zeiten