terminy zbiorów ; tomatoes ; plonowanie roślin ; agronomic operations ; pomidory szklarniowe ; fungicides ; agrotextile ; agrowłóknina ; Agryl P-17 ; analiza HPLC ; analiza TLC ; asparagus ; aubergine ; autumn planting ; biomasa ; biomass ; bolting ; bób ; boczniak ; broad bean ; brococoli ; brokuł włoski ; button mushroom ; carrot ; cauliflower ; cebula wielopiętrowa ; cebula zwyczajna ; celery ; chickpea ; chromatography HPLC ; chromatography TLC ; ciecierzyca ; Chinese cabbage ; chlomazon ; cięcie roślin ; clomazone ; cocomats ; crisp lettuce ; crop productivity ; crossing ; cucumber ; cukinia ; cultivars ; czosnek ; degree-days ; direct-seeding ; dry matter ; dynamika plonowania ; early harvest ; early potato ; early yield ; ecotype ; eggplant ; Egyptian onion ; ekotypy ; enzymes ; enzymy ; faba bean ; farmyard manure ; fenkuł ; fennel ; fertigation ; fertilizers ; fertygacja ; field vegatables ; folia perforowana ; fruiting ; fungicydy ; furanocoumarin ; furanokumaryny ; garlic ; genotyp ; genotype ; germination ; glasshouse tomato ; grafting ; greenhouse ; green seeds ; growth regulators ; growth stimulators ; grzybnia ; harvest for bunches ; harvest term ; herbicides ; herbicydy ; humidity of substrate ; hybrid cultivars ; inert substrates ; incrustation ; inkrustowanie ; in vitro ; jarmuż ; kalafior ; kapusta pekińska ; keramsit ; keramzyt ; kiełkowanie pszenicy ; krzyżowanie roślin ; kukurydza cukrowa ; kultury tkanek ; lateral shoots ; leek ; lettuce ; Lycopersicon esculentum ; majeranek ogrodowy ; marchew ; marjoram ; marketable yield ; maturation of substrate ; maty kokosowe ; mączniak rzekomy ; microclimate ; mikroklimat ; mineral ; morfologia ; morphological features ; mushroom ; mycelium ; N fertilization ; nasiona ; nawozy mineralne ; nawozy zielone ; nawożenie N ; nonwoven polypropylene ; oberżyna ; obornik ; ocena sensoryczna ; odmiany heterozyjne ; odmiany pieczarki ; ogórek ; onion ; osłanianie roślin ; overwintering ; owocowanie ; papryka ; parsnip ; pasternak zwyczajny ; pepper ; perforated film ; perforated plastic film ; pędy boczne ; pieczarki ; plant covering ; plant cutting ; plant training ; planting density ; Pleurotus ; plon handlowy ; plon wczesny ; plonowanie marchwi ; podłoża ; podłoże inertne ; pomidory ; por ; pośpiechowatość ; protein composition ; prowadzenie roślin ; rabarbar ; radish ; red pepper ; regulatory wzrostu ; rhubarb ; rockwool ; rozstawa ; runner plants ; rye straw ; rzodkiewka ; sadzonki ; sage seeds ; sałata ; sałata krucha ; seeds ; seler korzeniowy ; sensitivity ; sensorial analysis ; settled cultivars ; shii-take ; sideral fertilizers ; siew bezpośredni ; skład białka ; słoma ; soil mulching ; Solanum melongena ; solar radiation ; sowing term ; straw ; strawberry ; stymulatory wzrostu ; substrate ; sucha masa ; superabsorbent ; sweet corn ; system cięcia ; ściółkowanie gruntu ; szałwia lekarska ; szczepienie ; szklarnie ; szparagi ; temperatura ; temperatura gleby ; temperature ; temperture of soil ; term of production ; terminy siewu ; terminy uprawy ; the yield and its quality ; tissue culture ; total yield ; training system ; truskawka ; tunel ; tunnel ; unwoven PP ; uprawa jesienna ; warzywa polowe ; wczesność planowania ; weather conditions ; wełna mineralna ; wilgotność podłoża ; włóknina polipropylenowa ; wydajność biologiczna ; wzrost ; yield ; yield dynamics ; yield of ripe fruit ; yielding ; zabiegi agrotechniczne ; zbiór na pęczki ; ziemniak wczesny ; zimowanie roślin ; zucchini
Opis:Streszcz. ang. ; Streszcz. pol.
Współtwórca:Nowaczyk, Paweł. Red. ; Rzekanowski, Czesław. Red.
Wydawca:Wydaw. Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej
Miejsce wydania: Data wydania: Typ zasobu: Format cyfrowy: Identyfikator oryginału: Język: Prawa: Właściciel praw:Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
Licencja: Prawa dostępu:Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku
Digitalizacja:Biblioteka Główna Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy
Lokalizacja oryginału:Biblioteka Główna Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy