@misc{_Zeszyty, copyright={Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy}, address={Bydgoszcz}, howpublished={online}, publisher={Wydaw. Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej}, language={pol}, language={eng}, title={Zeszyty Naukowe. Zootechnika / Akademia Techniczno-Rolnicza im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy, z.33 (232), 2000}, type={czasopismo}, keywords={użytkowość rozpłodowa, acidifying preparations, alimentary tract, alive performance, backfat thickness, blood, body dimensions, carbohydrates, carcass, cows, daily gain, długość życia, energy sources, głowa, grubość słoniny, grupy wagowe, guinea fowl, hormony tarczycy, indeks selekcyjny, intestinal fat, jagnięta, jakość mięsa, knurki, krew, krowy, lambs, lifespan, lipids, lochy, meat quality, meatiness, magnetizer, magnetyzer, Merino, merynos, mięsność, mineral components, ocena przeżyciowa, odnóża, perlica domowa, pH, pluck, podroby, probiotics, priobiotyki, przewód pokarmowy, przyrost dzienny, reproductive performance, selection index, skóra, slaughter values, slaughter yield, sows, suffolk, swine, świnie, thyroid hormones, tłuszcz jelitowy, tłuszcze, tusza, wartość rzeźna, water, weight groups, węglowodany, woda, wydajność rzeźna, wymiary zoometryczne, young boars, zakwaszacze, związki mineralne, źródła energii}, }