@misc{_Zeszyty, copyright={Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy}, address={Bydgoszcz}, howpublished={online}, publisher={Wydaw. Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego}, language={pol}, language={eng}, type={czasopismo}, title={Zeszyty Naukowe. Zootechnika / Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszcz. Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt, z.37 (252), 2009}, keywords={lisy pospolite, lis polarny niebieski, cows, krowy, gospodarstwa agroturystyczne, agritourist farm, alimentary canal, badger, beta-lactoglobulin, beta-laktoglobulina, białka mleka, białko, BLUP, borsuk, breeding value, calving interval, cechy metryczne, chromosomes, chromosomy, conformation evaluation, conjugated linoleic acid, craniometric measurements, czaszka, eggshell, fat tissue, fish, fish products, gilts, herbs, kaczka, kappa-caseine, kappa-kazeina, Large White Polish sows, lochy rasy wbp, loszki, meat, meat products, metrical features, mięso, milk performance of cows, milk proteins, number, obtention, ocena pokroju, odczyn pH, okres międzywycieleniowy, owce, polar blue fox, polimorfizm, polymorphism, pomiary kraniometryczne, pork, pork ham dissection, pork ham market value, production performence, produktywność krów, przetwory mięsne, przetwory rybne, przewód pokarmowy, red fox, reproduction, rozbiór szynek wieprzowych, rozród, ryby, skull, sheep, skorupa, small game, sprzężony kwas linolowy, tkanka tłuszczowa, wartość hodowlana, wiek pierwszego wycielenia, wieprzowina, wyniki produkcyjne, zioła, zwierzyna drobna, żółtko}, }